Un dels objectius que des
de sempre ha volgut aquest espai, és presentar-vos diferents propostes del món
vitivinícola català. Així com també fer-ho des d’una vessant pedagògica però
sobretot entenedora. Es per aquest motiu que durant les següents setmanes us
presentarem les diferents propostes que s’elaboren en l’actualitat a la subzona
Pallars dins de la DO Costers del Segre.
El Pallars és la zona més
alta, en algunes ocasions les vinyes arriben gairebé fins als 2000m d’alçada. En l’actualitat hi trobem vuit cellers.
Castell d’Encús, és un
dels cellers de referència no només a la subzona del Pallars ni a la
denominació d’origen Costers del Segre, si no que s’ha fet un nom internacional
en el món del vi. I és que des de l’any 2001, que en Raúl Bobet, artífex del
seu projecte personal ha fet canviar la percepció sobre la qualitat que poden
arribar a tenir els vins d’alçada.
Amb amplíssim recorregut
professional a les seves espatlles i sobretot la recerca constant per la
perfecció i millora dels seus vins, fan que avui dia parlar de ell és parlar de
valor segur. Aquest reconeixement li arriba desprès d’anys i anys de treball en
grans cases de les millors famílies del panorama vitivinícola mundial.
Una de les grans
aportacions que sempre recordarem d’aquest incansable home del vi, és la
fermentació a la pedra. Aquesta pràctica, recrea la manera d’elaborar vins com és feia en aquest indret en l’època
medieval, ja que de manera parcial o total, hi han un bon nombre de varietats
de les 24 hectàrees de vinyes que probe
que passen per la pedra.
Actualment el celler
elabora tot tipus de vins, de tots colors, amb tot tipus de materials, també
d’escumosos, de dolços i secs. Una de les especialitats de la casa son les
fermentacions en cubs de pedra natural. Val la pena el viatge al celler per
veure-ho.
Avui us presentem el vi
que porta el nom del poble on hi ha les vinyes. Un syrah d’aromes profunds on
les fruites negres i vermelles madures estan a la ordre del dia (mores, nadius,
maduixes, cireres i gerds) també podem percebre subtils flaires d’espècies com
la vainilla i el clau. És delicat, elegant i amb recorregut. Sens dubte un dels
millors vins de casa nostra i de Catalunya.
Celler: Castell d’Encús
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: Syrah
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 14 %
Preu: 32,50 €
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada