Introduint-nos en la
subzona Pallars, trobem diferents zones i pobles on s’elaboren vins. La Conca
de Tremp, la Conca d’Orcau, Sort i Talarn son l’eix vertebrador de la zona més nòrdica
de Costers del Segre.
Avui anem fins a
Figuerola d’Orcau, un petit nucli situat al Pallars Jussà. Amb poc més de 200
habitants sensats i dins de la població d’Isona. Allà hi trobem Terrer del
Pallars, una de les darreres novetats de la subzona del Pallars.
Com deia en Raimon, qui
perd els seus perd els orígens perd la seva identitat, i tant és així que les
dues referències que elabora el celler porten el nom de les dos conques de la
zona, la Conca de Tremp i la Conca d’Orcau.
Un dels valors del món
del vi, és situar en el mapa, la seva zona d’origen. Estar clar que parlem de
vins fets al Pirineu de Lleida però saber on son les vinyes plantades només
quant es diu el nom dels vins, és una molt bona manera de presentar-los.
De fet en
aquestes dues zones, com en molts racons del Pirineu, en temps passats eren
plens de vinya. A dia d’avui, és poden comptar amb les dues mans els racons
plantats en aquestes terres altes.
Un blanc i un
negre, son les propostes que elaboren, macabeu, cabernet sauvignon i merlot les
varietats que a mes de 650 metres respiren aire pur i creixen sobre terrenys
calcaris. El seu blanc s’envelleix amb bótes d’acàcia. Un material que amb
l’arribada del roure és va perdre per complert a casa nostra i tot Catalunya.
El color groc
intens que veiem en el macabeu, ens indica el seu pas per bóta. En copa és
presenta dens, amb volum. Aromàticament, el vi te un gran eix central on podem
percebre les flaires a fruita blanca, típiques d’aquest tipus de raïm. Pera d’estiu
(Castell) i la poma golden, però també flors com el gessamí, l’espígol i la
sàlvia, son els aromes principals. Notes especiades, com el pebre blanc i també
les lleugerament fumades, son presents derivades d’aquesta fusta noble on
reposa el vi durant sis mesos.
D’entrada
delicada però creixent en boca i amb sensacions de vellut com si toquéssim un
guant de pell de préssec amb la llengua. Destaca la seva textura per el treball
de mares que es fa en el celler.
Celler: Terrer del Pallars
Zona: DO Costers del Segre. Subzona Pallars
Varietat: macabeu
Tipus de vi: Vi blanc amb bóta.
Grau: 13’5%
Preu: 13'75€
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada